راهکارهای موثر و کم هزینه برای درمان پوست مرغی چه چیزهایی هستند؟ چگونه میتوان برای همیشه از شر این بیماری خلاص شد؟ این ها همه سوال هایی هستند که افراد دچار بیماری پوست مرغی در پی جواب آنها میگردند. پوست مرغی که با نام علمی کراتوزیس پلاریس (keratosis pilaris) شناخته میشود در واقع یک بیماری بی خطر و شایع پوستی است که باعث بروز برجستگی هایی روی پوست میشود.
این برجستگی ها که معمولا به رنگ روشن بوده و با خارش و ناراحتی همراه نیستند، در واقع همان سلول های مرده پوست هستند که روزنه های پوست را مسدود کرده اند. خشکی پوست یکی از عواملی است که باعث بدتر شدن این بیماری میشود بنابراین مرطوب نگه داشتن پوست در این امر از اهمیت زیادی برخوردار است. در ادامه مقاله به معرفی راهکارهایی خواهیم پرداخت که در راستای درمان این بیماری بسیار موثر هستند.
پوست مرغی بیشتر در چه قسمت هایی از بدن دیده میشود؟
در تمامی قسمت های بدن که فولیکول های مو وجود دارد، کلاتوز پلاریس نیز ممکن است ظاهر شود. این بیماری معمولا زمینه ژنتیکی دارد و ممکن است در همان دوران کودکی یا نوجوانی علائم اولیه آن را روی پوستتان مشاهده کنید. نوجوانان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پوست مرغی قرار دارند. برآمدگی های سفید رنگ کراتوزیس پلاریس که معمولا در قسمت بازو، ران و باسن مشاهده میشود. دلیل پیدایش آنها بخاطر عفونت و یا باکتری های پوستی نیست بلکه بخاطر نوعی پروتئین موجود در پوست است که سبب مسدود سازی فولیکول های مو میشود.
بهترین کرم ها جهت درمان پوست مرغی
همه افرادی که دچار بیماری پوست مرغی هستند در به در به دنبال راهکارهایی برای درمان آن میگردند تا پوستی زیبا، صاف و یکدست داشته باشند. این مورد مخصوصا برای خانمها بسیار آزاردهنده است زیرا نمیتوانند به راحتی هر مدل لباسی که دلشان میخواهد را بپوشند و همیشه در پی قایم کردن ایرادات پوستی خود هستند. در قسمت زیر به معرفی بهترین کرم ها جهت درمان و یا جلوگیری از تشدید پوست مرغی میپردازیم.
کرم مرطوب کننده ضروری ترین نیاز افرادی که پوست مرغی دارند
معمولا افرادی که صاحب پوست خشک هستند بیشتر در معرض ابتلا به پوست مرغی قرار دارند. با سرد شدن هوا معمولا پوست های خشک دچار خارش و قرمزی میشود و این کار میتواند موجب تحریک کراتوز پلاریس شود. برای پیشگیری از پوست مرغی و یا کاستن شدت آن، استفاده از کرم مرطوب کننده و آبرسان امری بسیار ضروری است و نباید نادیده گرفته شود. برای اثردهی بیشتر، بهتر است که مقداری از کرم مرطوب کننده بلافاصله پس از دوش روی پوست خود بمالید. اگر جزو افرادی هستید که پوست به شدت خشکی دارید، باید در طول روز چندین بار پوست خود را مرطوب کنید مخصوصا در فصول سرد سال که احساس خارش و خشکی در پوست بیشتر میشود. با داشتن یک راهنمای خرید کرم مرطوب کننده به راحتی میتوانید محصول مناسب پوست خود را خریداری کنید.
پماد و کرم های حاوی رتینول
برخی پماد ها و کرم ها وجود دارند که به پوست در جهت تولید سلولهای جدید و سالم و همچنین بازسازی هر چه سریع تر پوست کمک میکنند. این پمادها که حاوی رتینول و سایر مواد حاصل از مشتقات ویتامین A است، در درمان پوست مرغی بسیار موثر هستند. اما توجه داشته باشید که استفاده از این پمادها به مدت طولانی عوارض زیادی دارد و نهایتا برای 7 تا 10 روز مجاز به استفاده از آن هستید.
کرم های لایه بردار
بنا به گفته بسیاری از متخصصین بیماری پوست مرغی در بیشتر موارد زمینه ژنتیکی دارد که معمولا در دوران نوجوانی و جوانی اثرات آن روی پوست مشاهده میشود. برای درمان و یا پیشگیری از تشدید آن، از کرم لایه بردار حاوی اسید سالیسیلیک، آلفا هیدروکسی اسید، لاکتیک اسید که برای جلوگیری از شل شدن و افتادگی پوست و حذف سلول های مرده پوست استفاده میشوند، بسیار مفیدند. این کرمهای لایه بردار همچنین خاصیت رطوبت رسانی به پوست را نیز دارا هستند که به راحتی میتوانید از فروشگاه کیم کالا تهیه کرده و درب منزل تحویل بگیرید.
درمان خانگی پوست مرغی با روش های ساده
افرادی که به بیماری پوست مرغی دچار هستند دائما از وضعیت پوستی خود شکایت دارند. روش های ساده و کم هزینه خانگی در این راستا وجود دارد که با انجام آنها میتوانید تاحدودی علایم و عوارض پوستی خود نظیر خارش، برآمدگی های پوستی و… را کاهش دهید. روشهای خانگی موثر در درمان پوست مرغی شامل موارد زیر است:
- دوش گرفتن با آب گرم:
استحمام باعث باز شدن منافذ پوستی شده و جذب رطوبت مورد نیاز پوست را آسان میکند. اما زمان حمام کردن باید محدود باشد زیرا در غیر اینصورت چربی های مفید پوست شما از بین رفته و پوستتان بیشتر خشک خواهد شد. - اسپری کردن گلاب:
گلاب برای پوست فواید بسیاری دارد یکی از فواید آن تسکین و التیام دهنده التهابات پوستی است. شب ها قبل از خواب بهتر است روی پوست تمیز خود گلاب اسپری کنید. - استفاده از لباس های تنگ ممنوع:
از پوشيدن لباس هاي تنگ اکيدا خودداري کنيد. زيرا پوشيدن آنها باعث تحريکات پوستي شده و اگر دچار پوست مرغي هستيد آن را تشديد خواهد کرد. - استفاده از دستگاه بخور:
از آنجايي که پوست هاي مرغي نيازشان به رطوبت رساني بيشتر است، استفاده از دستگاه بخور در خانه راه مناسبي براي مرطوب نگه داشتن هواي خانه است. پوستي که رطوبت مورد نياز خود را دريافت کند، دچار خارش و قرمزي ناشي از کم آبي نخواهد شد.
رژیم غذایی مناسب جهت کمک به درمان پوست مرغی
خشکی پوست باعث تشدید بیماری پوست مرغی میشود. بنابراین بهتر است که با روش های طبیعی مثل استفاده از مواد عذایی سالم و مفید به هیدراته کردن و آبرسانی پوست جهت کاهش عوارض آن بپردازیم. استفاده از سبزیجات و میوه ها برای طراوت و شادابی پوست بسیار مفیدند. همچنین مواد عذایی حاوی امگا 3 نظیر ماهی سالمون، گردو، زیتون و… سلامت و زیبایی پوست شما را تامین خواهند کرد. در صورت تشخیص پزشک استفاده از مکمل های امگا 3 در کنار تغذیه گزینه خوبی جهت درمان پوست مرغی است. از آنجایی که دو سوم بدن ما از آب تشکیل شده پس توجه داشته باشید که روزانه باید 8 لیوان آب بنوشید.
سخن پایانی
یکی از عارضههای پوستی که معمولا روی ظاهر پوست اثر میگذارد، مربوط به بیماری پوست مرغی است که با نام کراتوزیس پلاریس نیز شناخته میشود. گفتیم که این عارضه معمولا به صورت برجستگی های سفید در تمامی قسمتهایی از بدن که فولیکولهای مو وجود دارد، امکان بروزش نیز هست که شایع ترین محل بروز عارضه ران، باسن و بازو بود. همچنین گفتیم که برای درمان پوست مرغی رطوبت رسانی مستمر پوست، استفاده از کرم های لایه بردار و داشتن تغذیه مناسب نقش مهمی در سلامت پوست و شادابی پوست دارد. اگر شما نیز برای درمان این عارضه راهکارهای دیگری سراغ دارید، خوشحال میشویم که نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مطلب به درد بخوری بود
خوبه که براتون مفید بود