زیبایی و آرایشی

آیا استفاده از لایه بردار در بارداری خطرناک است؟

آیا میتوانم از لایه بردار در بارداری استفاده کنم؟

از جمله متداول ترین مشکلات زنان در بارداری که می‌توان گفت اغلب خانم های باردار با آن سر و کله میزنند، عارضه های پوستی مزاحم میباشد. بروز لک، جوش و آکنه، ترک های پوستی و… باعث میشود که افراد باردار به فکر انجام لایه برداری باشند. اما سوالی که پیش می‌آید این است که آیا استفاده از لایه بردار در بارداری برای مادر و جنین خطرناک میباشد؟

در پاسخ به این سوال برخی جواب بله را میدهند و برخی نخیر. واقعیت این است که هیچ کدام از این جواب ها نادرست نیست. زیرا لایه برداری انواع مختلفی دارد که زنان باردار فقط مجاز به استفاده از برخی از آنها هستند. اگر در انتظار فرزند هستید و برای رهایی از مشکلات پوستی قصد انجام لایه برداری را دارید، در ادامه همراه ما باشید تا هر آنچه که لازم است در این مورد بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.

چرا مصرف لایه بردار شیمیایی در بارداری مضر است؟

بارداری، دوران بسیار حساس در زندگی هر خانمی میباشد که فرد برای سلامت خود و فرزندش هم باید به تغذیه خود دقت کافی داشته‌باشد و هم در استفاده از محصولات مراقبتی شیمیایی وسواس به خرج دهد. در چنین زمانی استفاده از لایه بردارهای شیمیایی درست است که میتواند بسیاری از مشکلات پوستی شما را برطرف سازد، اما در کنار آن عوارض نامطلوب زیادی با خود به همراه دارد.

ممنوعیت لایه برداری شیمیایی در دوران بارداری

مواد موجود در لایه بردارهای شیمیایی قوی میتوانند به لایه های عمقی پوست نفوذ کنند و وارد جریان خون شوند، درنتیجه از این راه باعث آسیب رسانی به جنین میشوند. تاثیرات مضر لایه برداری شیمیایی در بارداری به شرح زیر میباشند:

گاهی سبب افزایش تجمع رنگدانه ها در پوست میشود

بروز بسیاری از مشکلات پوستی در دوران بارداری به خاطر افزایش سطح هورمون ها میباشد. یکی از مشکلات شایعی که هر خانم بارداری در این دوران ممکن است با آن روبه رو شود، لکه های پوستی میباشد که به دلیل تجمع بیش از حد رنگدانه ها در پوست است. اقدام به لایه برداری در بارداری ممکن است علاوه بر اینکه باعث درمان نشود، برعکس شرایط را بدتر کند و لکه های پوستی را تیره‌تر کرده و میزان آنها را افزایش دهد.

سقط جنین را به همراه دارد

روش های مختلفی برای لایه برداری پوست وجود دارد. باتوجه به تشخیص پزشک، یکی از روش‌ها انتخاب میشود که در این میان برخی از آنها نیاز به بیهوشی دارند. امروزه با توجه به هشدارهای مکرر از سوی پزشکان همه میدانیم که استفاده از داروی بیهوشی برای زنان باردار بسیار خطرناک است و در برخی مواقع سقط جنین را به همراه دارد.

مصرف لایه بردار در بارداری گاهی بی ثمر است

از آنجایی که مشکلات پوستی ناشی از بارداری به خاطر تغییرات هورمونی میباشد، در نتیجه استفاده از لایه بردار در بارداری و زمان شیردهی تاثیر چندانی روی پوستتان نخواهد داشت. در بسیاری از مواقع این عارضه های پوستی خود به خود پس از تنظیم هورمون ها رفع خواهند شد و در این راستا باید صبوری کنید. لایه برداری شیمیایی ممکن است به طور موقت آکنه ها و لکه های پوستی شما را از بین ببرد، ولی چون دلیل بروز آنها هورمونی میباشد، مدتی پس از قطع مصرف آن دوباره بروز پیدا خواهند کرد.

خطرات دیگری نیز در پی دارد

در قسمت بالا به تعدادی از عوارض لایه برداری پوست در دوران بارداری اشاره کردیم، اما این عوارض فقط به موارد بالا محدود نمیشوند. به طور کلی بدن مادر در طول بارداری بسیار حساس تر از مواقع دیگر است و باید در تغذیه و استفاده از هر محصول مراقبتی پوست دقت لازم و کافی را داشته‌باشد. در لایه برداری شیمیایی علاوه بر خطرات ذکر شده در قسمت بالا، ممکن است خطرات زیر نیز به‌وجود آید:

  • زخم های پوستی
  • قرمزی و خارش موقت
  • تبخال

مصرف لایه بردار های شیمیایی و تهدید سلامت مادر و جنین

اقدام به این کار گاهی ممکن است باعث بروز عارضه در قلب، کلیه و کبد مادر و جنین شود. باتوجه به عوارض ذکر شده توصیه میشود که در این مورد ریسک نکنید و استفاده از لایه برداری شیمیایی را به بعد بارداری موکول کنید. اما در این میان استفاده از برخی لایه بردارهای شیمیایی در بارداری بی خطر هستند که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.

معرفی انواع لایه بردارهای شیمیایی پوست

نابودی عارضه های پوستی در دوران بارداری با لایه برداری، نباید خودسرانه انجام گیرد. لایه برداری شیمیایی از پوست، انواع مختلفی دارد که برخی از آنها چون قوی میباشند و به طور عمیق به بافت های زیرین پوست نفوذ میکنند، برای زنان باردار توصیه نمیشود. اما برخی که خواص لایه برداری ملایم از پوست را دارند و به شرطی که با مشورت پزشک انجام گیرند، خطری برای خانم های باردار ندارند. در ادامه به معرفی لایه برداری شیمیایی بی خطر و خطرناک در بارداری میپردازیم تا به خوبی آنها را بشناسید.

لایه بردارهای شیمیایی سطحی و بی خطر در دوران بارداری

استفاده از لایه بردارهایی که به بافت زیرین پوست نفوذ نمیکنند و در واقع بر سطح پوست اثر میگذارند، جزو لایه بردارهای بی خطر برای افراد باردار به حساب می‌آیند. در ترکیبات لایه بردار های بی خطر آلفا هیدروکسی اسید (AHA)، گلیکولیک، لاکتیک و اسیدهای میوه وجود دارد که شما میتوانید بدون نگرانی از آنها استفاده کنید.

اسید هایی که در این گونه لایه بردارها وجود دارد، بیشتر از پنج دقیقه فعال نمی مانند و همین امر باعث میشود که شما و جنین درون شکمتان از آسیب های احتمالی در امان نمانید.

لایه بردارهای شیمیایی خطرناک در دوران بارداری

به هنگام خرید لایه بردار از محصولاتی که در ترکیبات آنها اسید سالیسیلیک استفاده شده‌است، دوری کنید. همچنین استفاده از لایه برداری فنل نیز برای خانم های باردار توصیه نمیشود، چرا که به طور عمیق عمل لایه برداری را انجام میدهد. در لایه برداری های عمیق پوستی، از مواد شیمیایی قوی استفاده میشود که نفوذ آنها به پوست برای سلامت جنین میتوانید خطرناک باشد.

از طرفی این روش معمولا با بیهوشی انجام میشود که مواد به کار رفته در آنها نیز برای جنین مضر است و احتمال سقط و بیماری جنین را در پی دارد. برای انجام لایه برداری عمیق پوستی توصیه میشود این کار را به بعد از تولد فرزندتان واگذار کنید.

سخن پایانی

بارداری یک برهه زمانی دشوار برای بسیاری از مادران در انتظار فرزند است. در طول بارداری، مادران با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند که عارضه های پوستی یکی از آنها میباشد. معمولا لایه برداری گزینه‌ای عالی برای رهایی از اکثر مشکلات پوستی است، اما در دوران بارداری شرایط کمی فرق میکند و نمیتوان همانند بقیه دوران دست به هر روشی زد.

استفاده از هر نوع لایه بردار شیمیایی در بارداری ممنوع است، زیرا برخی از آنها خطر سقط جنین، تشدید مشکلات پوستی و بروز برخی بیماری ها را به همراه دارند. بنابراین با تایید پزشک میتوانید اقدام به انجام آن نمایید. در این مقاله به معرفی لایه بردارهای بی خطر و خطرناک برای زنان باردار پرداختیم. امیدوارم با خواندنش بتوانید بهترین گزینه برای رهایی از عارضه های پوستی‌تان را پیدا کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *