چگونه میتوانم با راهکارهای کم هزینه و سریع به درمان جوش سر سیاه بپردازم؟ چرا دچار جوش سر سیاه میشوم و چگونه میتوانم این نوع جوشها را با سایر جوشها تفکیک کنم؟ قبل از اقدام به معرفی راهکارهای درمانی در ابتدا بهتر است با دلیل بروز آنها شما را آشنا کنیم. جوش های سرسیاه رایج ترین نوع آکنه بر روی پوست هستند و معمولا افراد دارای پوست چرب و مختلط بیشتر با این مشکل سر و کله میزنند.
این گونه جوش ها به دلیل تجمع سلول های مرده و چربی اضافی در فولیکول های مو ظاهر میشوند. محل بروز آنها بیشتر روی صورت و در نواحی بینی، گونه و چانه است اما گاهی در سایر نقاط بدن مانند گردن، پشت، شانه ها، بازوها و… نیز دیده میشود. ما در این مقاله همراهتان هستیم تا شما را با بهترین روش های پاکسازی پوست و از بین بردن جوش های سر سیاه آشنا کنیم و در راه رسیدن به پوستی شفاف و زیبا هم مسیرتان باشیم.
دلایل بروز جوش های سر سیاه چیست و چه علائمی دارند؟
هر فولیکول مو، دارای یک مو و غده چربی به نام سبوم است که از پوست محافظت کرده و به آن نرمی و لطافت میبخشد. زمانی که این فولیکول های مو با چربی های اضافی پوست و سلول های مرده مسدود میشوند، جوش های پوستی به وجود میآیند. حال اگر این جوش ها دستکاری نشوند و پوست روی جوش بسته بماند باعث بروز جوش های سر سفید میشود. اما درغیر این صورت محل جوش با قرارگیری در معرض هوا، به دلیل انجام گرفتن برخی واکنش ها، بروز جوش های سر سیاه را به همراه دارد. شایع ترین عواملی که در پیدایش جوش های سر سیاه تاثیرگذارند، عبارتند از:
- تغییرات هورمونی
- مصرف برخی داروها
- عدم دریافت آب کافی مورد نیاز بدن
- باکتری و میکروب های مضر روی پوست
- عدم لایه برداری پوست
تشخیص جوش های سر سیاه کار سخت و دشواری نیست. این جوش ها همان نقطه های سیاه روی پوست هستند که به راحتی با چشم قابل شناساییاند. جوش های سر سیاه با درد، التهاب و قرمزی همراه نیستند و پروسه تشکیل آنها مثل جوش های سر سفید سریع و آنی نیست. چنین جوش هایی به مرور زمان با عدم رسیدگی به پوست تشکیل میشوند.
نحوه درمان جوش سر سیاه با روش های ساده و موثر
در جهان آمار افرادی که در پوست خود دچار جوش های سرسیاه هستند بسیار زیاد است مخصوصا افرادی که پوست چرب و مختلط دارند بیشتر در معرض چنین جوش هایی هستند. این نوع جوش ها خطرناک نیستند بلکه فقط مانع از زیبایی پوست میشوند. همانطور که گفتیم درمان این نوع جوش ها سخت نیست. حال برویم که در بخش زیر موثر ترین و مقرون به صرفه ترین راهکارهای درمان جوش سر سیاه را باهم بررسی کنیم.
شستشوی مرتب صورت
برای درمان جوش سر سیاه و همچنین جلوگیری از بروز آنها بهتر است روزانه دو مرتبه صورت خود را با شوینده مناسب پوستتان بشویید. سعی کنید به هنگام خرید شوینده ای را انتخاب کنید که دارای خاصیت لایه برداری ملایم باشد. برای این کار شوینده های حاوی AHA میتوانند گزینه مناسبی باشند. توجه داشته باشید به هنگام آبکشی صورت از آب ولرم مایل به سرد استفاده کنید تا روزنه های پوست بسته بمانند و مانع از ورود آلودگی ها به پوست شود.
استفاده از لایه بردار های پوستی
وجود سلول های مرده روی پوست، به بروز و پیدایش جوش های سر سیاه تشدید میبخشند. یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن جوش های سر سیاه و سایر آکنه های پوستی، لایه برداری است. شما میتوانید به دو روش شیمیایی و فیزیکی پوستتان را لایه برداری کنید. در لایه برداری فیزیکی میتوانید با تهیه ماسک های خانگی اقدام به انجام این کار کنید اما در لایه برداری به روش شیمیایی محصولات متنوع و اثربخشی نظیر کرم لایه بردار وجود دارد که استفاده از آن راحت و ساده است.
قدرت نفوذ و پاکسازی لایه بردارهای شیمیایی در مقایسه با لایه بردارهای فیزیکی خانگی بسیار بیشتر است. حال اگر به دنبال لایه برداری با کیفیت و کارساز برای رفع و درمان جوش های سرسیاه میگردید، توصیه میکنم به فروشگاه کیم کالا سر بزنید. شایان ذکر است که در استفاده از لایه بردارها نباید زیاده روی کرد و فقط دوبار در هفته مجاز به استفاد از آنها هستید.
رطوبت رسانی و آبرسانی به پوست
افرادی که در مرحله درمان جوش های سر سیاه خود هستند معمولا با استفاده از محصولات درمانی پوست، ممکن است با خشکی زیاد در پوستشان مواجه شوند. خشکی پوست معمولا باعث بزرگ شدن منافذ پوست و درنتیجه ورود آلودگی ها به روزنه های پوستی را به همراه دارد که عامل اصلی بروز جوش و آکنه است. برای ممانعت از این امر شما مستلزم به استفاده منظم از کرم مرطوب کننده و آبرسان مناسب با نوع پوست خود هستید.
پاکسازی و درمان جوش سر سیاه با بخور پوست
یکی از روش های ساده و معمول برای درمان جوش های سر سیاه، بخور دادن به پوست است. این کار را به راحتی میتوانید در خانه انجام دهید. بخور با گشاد کردن روزنه های پوست، پاکسازی آنها را آسان میکند. اما توجه داشته باشید که بعد از اتمام پاکسازی حتما صورت خود را با آب سرد بشویید تا منافذ پوستتان جهت جلوگیری از ورود باکتری ها بسته شود.
پرهیز از برنزه کردن پوست
اگر دچار جوش های سرسیاه روی پوستتان هستید باید بدانید که استفاده از محصولات و دستگاه های برنزه کننده پوست باعث نمایان تر شدن و تشدید این جوش ها میشود. موادی که در برنزه کننده ها وجود دارد برای سلامت پوست مضرند و آکنه های پوستی را بدتر و زیادتر میکنند.
نکات ریز اما موثر در پیشگیری از بروز جوش های سر سیاه
تمامی روش ها و محصولات معرفی شده در قسمت بالا به پوست شما در پاکسازی و رهایی از جوش های سر سیاه کمک شایانی خواهد کرد. اما در کنار آنها، نکته های ریزی نیز وجود دارد که با عمل به آنها میتوانید روند درمان جوش های سرسیاه را تسریع بخشید و نتایج باب میلتان را به دست آورید. این موارد ریز و تاثیرگذار به شرح زیر است:
- بلافاصله بعد از فعالیت های بدنی که منجر به تعرق بدنتان میشود، دوش بگیرید.
- برای جلوگیری از انتقال آلودگی از لمس مکرر پوست صورت و بدنتان خودداری کنید.
- ملحفه و روبالشی تختتان را به طور مرتب بشویید.
- از مصرف بیش از حد داروهای ضد جوش و آکنه بپرهیزید.
- شب ها قبل از خواب بدون پاکسازی پوستتان از مواد آرایشی و آلودگی ها به رختخواب نروید.
قبول دارم که ترکاندن جوش ها میتواند کار لذت بخشی باشد اما برای سلامتی پوستتان از انجام این کار جدا امتناع کنید. درمان جوش سرسیاه کار سخت و طاقت فرسایی نیست. کافی است مواد گفته شده را رعایت کنید تا همه از زیبایی پوستتان انگشت به دهان بمانند.
سخن پایانی
اصل مهم در درمان جوش سرسیاه و سایر مشکلات پوستی صبر و پشتکار شما است. اگر روش های ذکر شده در مقاله را با دقت انجام دهید تقریبا به 5 تا 11 ماه زمان نیاز دارید تا نتایج زحماتتان را ببینید و پوستتان را از شر جوش های سر سیاه خلاص کنید. فراموش نکنید که پاکسازی پوست به طور مرتب و به طرز صحیح حائز اهمیت ترین بخش در مراقبت از پوست و جلوگیری از عارضه های پوستی میباشد.