بیماری پوستی کراتوز پیلاریس ( keratosis pilaris ) که به بیماری پوست مرغی معروف هست یکی از بیماری های پوستی شایع هست، افرادی که روی پوستشان دانه های قرمز رنگ پراکنده و ریزی دارند به بیماری پوست مرغی مبتلا هستند. یکی از بدترین بیماری های پوستی کهخانم های زیادی به آن دچار هستند. این بیماری معمولا در دوران جوانی یا میانسالی اتفاق می افتد ولی در کل 1 درصد از افراد دنیا از بدو تولید به این بیماری دچار هستند. ما در این مقاله میخواهیم بیشتر با بیماری پوست مرغی آشنا بشیم و بهترین روش های درمان پوست مرغی رو بررسی بکنیم… همراهمون باشید.
اگر به دنبال درمان بیماری کراتوز پیلاریس نباشید وضعیت شما رفته رفته وخیم تر خواهد شد، پس به شما پیشنهاد میکنم از همین امروز دنیال درمان این بیماری باشید… اما باید این حقیقت رو قبول کنید که این بیماری به این آسانی ها از بین نمی رود چرا که بخشی از DNA شماست، متاسفانه در دنیا هم روش قطعی و 100% ی برای درمان آن پیدا نشده است، اما ما قصد نداریم شما را دلسرد بکنیم، ما قصد داریم یکسری از نکات کاربردی و ساده رو به شما آموزش بدیم تا بتونید این بیماری رو بهبود داده و از رشدش جلوگیری کنید.
بیماری پوست مرغی چیست؟
کراتوز پیلاریس یکی از بیماری های خوش خیم پوستی است، در این بیماری شما لکه های قرمز رنگ پراکنده ای را به شکل برآمده مشاهده میکنید که هیچ دردی رو ندارن. البته نا گفته نماند که بیماری پوست مرغی میتونه در رنگ های دیگه مثل سفید ، قهوه ای و یا رنگ پوست هم روی پوستتون به وجود بیاد. این بیماری خیلی شایع هست و میشه گفت در بین 50 تا 80 درصد افراد در طول زندگیشون رخ بده.
این بیماری بیشتر در نواحی بازو، باسن ، پاها و حتی در برخی از افراد در گونه ها هم مشاهده شده است. افرادی که دچار این بیماری شده اند بسیار برایشان آزار دهنده است که چرا پوستی صاف و شفاف و پوستی بدون لک ندارند.
دلایل ایجاد بیماری پوست مرغی چیست؟
بیماری keratosis pilaris یه بیماری خوش خیم هست که برای سلامتی مضر نیست، و بر اثر تجمه پروئین و کراتین در منافذ پوست به وجود میاد، وقتی کراتین تولید شده برای موها در منافذ پوستی مسود میشود و باعث مسدود شدن فولیکول های مو شده در نتیجه باعث بروز لک های برآمد به رنگ های قرمز، قهوه ای، سفید و رنگ پوست میشود. اینکه چرا کراتین در منافذ پوستی جمع میشه دلیلش نا معلوم هست و تاکنون متخصصان و پزشکان دلیل آن را کشف نکرده اند، به احتمال زیاد به ژنیتک و بیماری ها آتوپیک مربوط باشد.
بیماری پوست مرغی بیشتر در افرادی که پوست خشک دارند بروز میدهد و بیشتر در فصول سرد سال اتفاق می افتد، افرادی که به این بیماری پوستی دچار هستند اگر دقت کرده باشند در فصل گرما شاهد بهبود و کمتر شدن این لکه های پوستی باشند.
علائم بروز بیماری پوست مرغی چیست؟
علائم این بیماری بسیار مشخص و شفاف هست، وقتی برآمدگی هایی ریز روی پوستتون ایجاد بشه که باعث لک شدن پوستتون بشه شما خود این تغییرات را در پوست خود احساس خواهید کرد. بیماری فوق بیشتر علائم زیر رو داره:
- پوست بسیار زبر و شبیه یک سنباده میشه
- ایجاد خارش و حساسیت روی پوست
- ایجاد لک های متعدد بر روی پوست
- بروز خشکی در قسمتی از پوست
- در فصول سرد این بیماری عود میکنه
- اگه لکه ها رو فشار بدید یا تحریکشون بکنید وضعیتتون وخیم تر میشه
- و…
انواع روش های درمان بیماری کراتوز پیلاریس
اگه راستش رو بخواهید درمان قطعی و صد در صدی و تضمینی برای درمان بیماری کراتوز پیلاریس وجود نداره، طی تحقیقات مشاهده شده است که در طول زمان این بیماری به خودی خود از بین میره. اما نگران نباشید یکسری روش هایی برای بهبود بیماری پوست مرغی وجود داره، که در ادامه بهشون اشاره میکنیم. لازم به توضیح هست که هر کدوم از این روش ها رو امتحان کردین و دیدین که دارین نتیجه میگیرین پیشنهاد میکنم همون روش رو تا آخر ادامه بدین تا بصورت کامل این بیماری درمان بشه، توجه داشته باشید که اگه در طول درمان، خسته بشید و درمان رو رها بکنید این بیماری دوباره شروع به رشد خواهد کرد.
- درمان خانگی بیماری کراتوز پیلاریس
- درمان پزشکی بیماری پوست مرغی
روش های درمان خانگی بیماری پوست مرغی
توجه داشته باشید که نواحی از پوست که دچار این بیماری شده اند بسیار حساس هستند و شما نباید مواد شیمیایی یا کرم های آزمایش نشده و تست نشده رو استفاده بکنید، بهتره اگه میخواهید کرم یا مواد شوینده جدیدی رو امتحان کنید اول اون رو در نواحی سالم پوست امتحان کنید اگه حساسیت پوستی براتون ایجاد نکرد، اون موقع در قسمت های آسیب دیده استفاده بکنید.
روش های زیر می تواند در بهبود و درمان بیماری پوستی keratosis pilaris بسیار مفید و تاثیر گذار باشند و می توانند از خشکی و قرمزی لک ها بکاهند.
- از تحریک و فشار دادن نواحی آسیب دیده جدا خودداری کنید، پوشیدن لباس های تنگ و اندامی می تواند وضعیت شما را وخیم تر کند.
- استفاده از کرم لایه بردار برای درمان بیماری پوست مرغی بسیار مفید است
- از محصولات و کرم های نرم کننده و کرم مرطوب کننده استفاده بکنید، بیماری پوست مرغی بیشتر در افرادی که پوست خشک دارند رخ میدهد
- از دوش گرفتن با آب داغ و گرم خودداری کنید، سعی بکنید همیشه با آب ولرم دوش بگیرید و مدت زمان حمام کردن خود را بیشتر از 10 دقیقه نکنید
- لیف کشیدن ممنوع !
- بعد از حمام کردن قیمت های آسیب دیده رو به آرامی و به صورت ضربه ای خشک بکنید و از کشیدن محکم حوله بر روی پوست خودداری کنید
- نذارید نور خورشید به قسمت های آسیب دیده بخوره، نور خورشید باعث آفتاب سوختگی و خشک شدن پوست میشه، سعی بکنید از کرم ضد آفتاب با SPF بالا استفاده بکنید.
روش های درمان پزشکی بیماری پوستی کراتوز پیلاریس
پزشکان نیز روش های خاص خود و داروهای خاص را برای بهبود این بیماری تجویز میکنند، اما بیشتر پزشکان و متخصصان حوزه پوست توصیه میکنند از کرم های مرطوب کننده برای رفع خشکی پوست، نرمی و رفع خارش استفاده بکنید. در ادامه به چند روش پزشکی برای درمان این بیماری می پردازیم.
لیزر درمانی
استفاده از دستگاه های لیزر پیشرفته امروزی می تواند در بهبود و کاهش لک های پوست مرغی بسیار موثر باشد، این درمان سریعترین درمان ممکن است که میزان تاثیر گذاری آن بسیار بالاست که امروزه در بیشتر کلنیک های زیبایی از این روش استفاده میشود.
لایه بردای شیمیایی
استفاده از لایه بردار ها هم تاثیر زیادی در درمان این بیماری دارند، کرم های حاوی اوره، آلفا هیدروکسی اسید، سالیسیلیک اسیدو لاکتیک اسید باعث از بین بردن سلول های مرده و شل شدن پوست میشود، این مواد باعث رفع خشکی پوست و باعث نرم و لطیف شدن پوست میشوند، در زمان استفاده از این کرم ها ممکنه پوستون دچار التهان و قرمزی بشه که جای نگرانی نداره و به زودی رفع خواهد شد. کرم لایه بردار گیاهی کاسنی یکی از کرم های خوب هست که بشدت توصیه میشه چرا که اثر گذاری بسیار بالایی داره.
میکرودرم ابریژن
امروزه استفاده از دستگاه های میکرودرم ابریژن در کلینبک های زیبایی سراسر جهان بسیار رایج هست، روش درمانی میکرودرم ابریژن یکی از سریعترین روش های درمانی هست که می تواند خیلی از مشکلات پوستی را درمان کند، در این روش سلول های مرده از لایه های پوست خارج شده در نتیجه پوستی بدون لک رو شاهد خواهید بود. در برخی از کلنیک های زیبایی برای درمان پوست مرغی از طریق درمارولر اقدام میکنند.
کرم های رتینول
این کرم ها سرشار از ویتامین A بوده و می تواند باعث افزایش گردن سلول های پوستی شود در نتیجه از بسته شدن فولیکول های مو جلوگیری میکند. استفاده از این کرم ها در خانم های باردار باید با احتیاط و زیر نظر پزشک انجام شود.
چیکار کنیم تا به بیماری پوست مرغی دچار نشویم؟
پیشگیری بهتر از درمان است، شاید این جمله رو بارها و بارها شنیده اید، اگر شما به زیبایی و سلامت پوست خود اهمیت بدهید خود را در برار انواع بیماری ها و مشکلات پوستی بیمه کرده اید، ما یکسری روش های ساده به شما آموزش میدهیم تا با انجام آنها خود را در برابر مشکلات پوستی در امکان نگه دارید.
- از کرم های مرطوب کننده و آبرسان استفاده بکنید ، این کرم ها از خشکی پوست جلوگیری میکنند
- سعی بکنید از شامپو بدن به جای صابون استفاده بکنید
- هیچ موقع از کرم های برنزه کننده و یا سایر روش های برنزه کننده استفاده نکنید
- کرم های ترمیم کننده می تواند در درمان بیماری پوست مرغی بسیار تاثیر گذار باشند
- جلوی آفتاب قرار نگیرید، آفتاب سوختگی می تواند باعث تحریک لک های پوست مرغی شود، استفاده از کرم ضد آفتاب میتونه پوست شما رو در مقابل آسیب های نور مضرر خورشید بیمه بکنه.
- و…
آیا بیماری پوستی کراتوز پیلاریس سرایت کننده هست؟
شاید اطلاعات ضد و نقیضی در این باره وجود داشته باشد، ولی این بیماری قابل انتقال نیست و با تماس پوست به پوست منتقل نمیشود، این بیماری بیشتر ژنتیکی هست.